9 Жовтня 2020
Новини

Михалик: така поразка від Франції - відчутний удар по самолюбству українців

Михалик: така поразка від Франції - відчутний удар по самолюбству українців

Екс-гравець збірної України Тарас Михалик в ексклюзивному інтерв'ю для Metaratings поділився своїми враженнями про товариський матч збірних Франції та України, який завершився в Парижі розгромною поразкою українців - 1:7.

«Найпростіше було б після такої великої поразки в Парижі розкритикувати збірну України. Але я цього робити не буду. Саме в такий момент головна команда країни найбільше потребує підтримки. Багато вже чомусь стали забувати, як зовсім недавно підносили підопічних Андрія Шевченка до топ-збірних, однак варто було їм двічі поспіль програти і понеслося. Так не повинно бути, це не професійно.

Упевнений, що тренерський штаб на чолі з Шевченком, незважаючи на серйозні кадрові проблеми не тільки з-за травм, але і вірусної інфекції, знайде вихід із ситуації. На мій погляд, перш за все, зараз потрібно зосередити увагу на тому, щоб хлопці якомога швидше видерлися з психологічної «ями». Тим не менш, 1:7, це чутливий удар по самолюбству. І потрібно встояти на ногах, тим більше, що попереду вже офіційні матчі з ще двома грандами - Німеччиною та Іспанією в Лізі націй. 

У кожної поразки є свій позитив. Звичайно, можна нарікати на швидко пропущений гол, який, здалося, вибив з колії наших молодих гравців. Проте, думаю, новачки Ілля Забарний, Юхим Конопля, Олександр Зубков таки збагатилися цінним досвідом, який допоможе їм прогресувати.

Краще програти один раз - 1:7 ніж, десять раз по 0:1. Тільки тепер важливо все гарненько проаналізувати, зробити правильні висновки і рухатися вперед. Тим більше, що підготовка до головного випробування - фінальної частини чемпіонату Європи лише в розпалі.»

Нагадаємо, що 10 жовтня збірна України в Києві зіграє з німцями в Ліги націй.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, футбол, Україна, Світ
В тему