8 Жовтня 2020
Новини

На Запоріжжі розпочали підготовку до другої хвилі COVID-19

На Запоріжжі розпочали підготовку до другої хвилі COVID-19

У Запоріжжі відбувся брифінг голови облдержадміністрації Віталія Боговіна щодо підготовки до другої хвилі COVID-19.

Під час брифінгу оговорили питання щодо епідситуації в області, впровадження в регіоні телемедицини, забезпечення киснем ліжок, виділених під коронавірус та доплати медичним працівникам, - про це пише "ТСН".

За минулу добу в Запорізькій області  зареєстровано 145 нових випадків, з них – 11 серед медичних працівників.

На сьогодні в лікарнях регіону отримують стаціонарне лікування 459 пацієнтів з COVID-19, з підозрою в лікарнях перебувають 219 пацієнтів. Завантаженість ліжок хворими на COVID становить 34%, а сумарна, враховуючи хворих з підозрою, становить 50%. На дому під наглядом лікарів перебувають 2764 пацієнти.

Як повідомляють у Запорізькій ОДА, наразі в 16 із 25 адміністративних одиниць рівень захворюваності є вищим, ніж базовий в Україні (Запоріжжя - у 2,3 раза, Мелітополь – у 3,5 раза, Токмак – у 8,6 раза).  Найбільша кількість хворих в  Пологівському районі, де показник захворюваності становить 286,2 на 100 тисяч населення та у Новомиколаївському районі – 222,1 на 100 тисяч населення.

"Ми очікуємо значне зростання захворюваності, тому вже зараз я поставив завдання готуватись не тільки 19-ти лікарням  першої хвилі, а й 21-му закладу другої хвилі. Забезпечення киснем, засобами індивідуального захисту, навчання медичного персоналу – основні напрямки роботи нашої команди", - сказав голова Запорізької ОДА Віталій Боговін.

Днями було ухвалено рішення про виділення 5,5 млн грн з резервного фонду для проведення додаткових кисневих мереж та придбання двох мобільних цифрових рентгенапаратів для Запорізької обласної інфекційної лікарні. На 100% забезпечені киснем ліжка, виділені під COVID, в Дніпрорудненській, Токмацькій, Якимівській лікарні і в Запорізькій дитячій лікарні № 5.

Голова облдержадміністрації зауважив, що всі прогнози щодо масштабів захворюваності другої хвилі COVID залежать від самих жителів регіону і закликав їх користуватися засобами індивідуального захисту, робити дезінфекцію рук, поверхонь та приміщень і дотримуватись усіх правил карантину. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, запоріжжя
В тему