7 Жовтня 2020
Новини

Як українці ставляться до росіян, — опитування

Як українці ставляться до росіян, — опитування
Ставлення росіян до українців у серпні-вересні поточного року вдруге за всю історію спостережень виявилося кращим, ніж ставлення українців до росіян. 
Про це свідчать оприлюднені в середу, 7 жовтня, результати спільного проекту Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і російської недержавної дослідницької організації Левада-Центр.
 
Так, в кінці літа і початку осені ставлення українців до Росії знову погіршилося, а ставлення росіян до України дещо покращилося.
 
"Удруге за історію спостережень з 2008 року росіяни краще ставляться до України, ніж українці до Росії, але різниця мінімальна", - йдеться в результатах дослідження.
 
За даними соціологів, в Україні у звітний період добре або дуже добре ставилися до Росії 42% українців, погано або дуже погано - теж 42%, 16% не визначилися. У Росії добре або дуже добре ставилися до України 48% населення, погано або дуже погано - 43%, 9% не визначилися.
 
При цьому соціологи зазначають, що ставлення українців до Росії істотно залежить від регіону: на Заході позитивно ставляться до Росії 30%, в центрі - 38%, на півдні - 52%, на сході - 56%. Більшість тих, хто негативно ставиться до Росії, сконцентровані в західному регіоні (56%), найменше таких - у східному регіоні (27%).
 
У релізі зазначається, що за весь період спостережень (крім вересня 2019 року) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України. У вересні 2019 р. ставлення росіян до України було дещо кращим, можливо, через очікування, що нова українська влада змінить ставлення українців до Росії.
 
У звіті нагадується, що після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі відбулося різке падіння позитивного ставлення українців до Росії (з 90% до 30%), але після закінчення активних бойових дій ставлення українців до Росії знову дещо поліпшилося.
 
Нагадаємо, в квітні повідомлялося, що росіяни стали негативно ставитися до України. У той же час ситуація в Україні відносно Росії практично не змінилася.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, росія
В тему