2 Жовтня 2020
Новини

Апеляційний суд залишив чинним вирок Януковичу в справі про держзраду

Апеляційний суд залишив чинним вирок Януковичу в справі про держзраду

Апеляційний суд відмовився скасовувати вирок Оболонського районного суду у справі про державну зраду експрезидента Віктора Януковича.

Суд не взяв до уваги доводи адвокатів, а відтак залишив у силі вирок колишньому президенту-втікачу – 13 років ув'язнення. Про рішення Апеляційного суду міста Києва щодо Віктора Януковича повідомив адвокат експрезидента Віталій Сердюк.

Він заявив, що таке рішення суду – це "спроба відвести підозри від Порошенка, Турчинова і Яценюка" у справі про втрату Криму. Саме вони були ключовими особами в державі після втечі президента-зрадника.

"Сьогоднішнє рішення суду підтвердило, що судовою системою продовжують керувати люди, які прийшли до влади внаслідок "державного перевороту" 2014 року й справді винні в здачі Криму", – заявив Віталій Сердюк.

Він також висловив переконання, що такий вирок суду є "виключно політичним", а тому заявив про намір оскаржити рішення у Верховному суді України.

"Україні буде соромно за нього перед Європейським судом з прав людини", – певен юрист.

"Рішення показує, що представники Петра Порошенка досі впливають на судову систему й на рішення судів. Їхня мета – організувати обвинувальний вирок Віктору Януковичу, переклавши на нього відповідальність за власні злочини", – заявив адвокат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, віктор янукович
В тему

Останні матеріали