2 Жовтня 2020
Новини

Дубінський створював фейки про Майдан для оточення Януковича, — ЗМІ

Дубінський створював фейки про Майдан для оточення Януковича, — ЗМІ

Народний депутат і колишній телеведучий Олександр Дубінський під час Майдану міг бути причетним до створення фейків в інтересах оточення колишнього президента Віктора Януковича. Зокрема, на замовлення тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка

Про це йдеться в розслідуванні проекту Bihus.Info

Журналісти стверджують, що отримали доступ до листування Дубінського з головою холдингу "Вести" Ольгою Семченко (цивільна дружина Клименка) і екс-головним редактором "Вестей" Ігорем Гужвою за грудень 2013 - лютий 2014 року.

Зокрема, Дубінський обговорював дискредитацію Майдану з електронної пошти alexandr.dubinsky@gmail.com. При цьому нардеп підтвердив журналістам, що досі користується акаунтом, але не обговорював з нього кампанію проти Революції гідності.

У розслідуванні йдеться, що в грудні 2013 року Дубінський направив Семченко лист з планом з 20 заходів для дискредитації Майдану з допомогою фейків. У тому числі обговорювався фейковий сюжет про повій, які мали в конкретній точці на Хрещатику сказати нібито на приховану камеру те, що від них потрібно. Надалі міліція нібито мала накрити "бордель", а в ЗМІ з'явився б меседж про те, що Майдан став центром розпусти.

У грудні 2013 року в YouTube з'явилося відео, на якому журналістка програми "Гроші" Ярослава Коба розмовляє з жінками на Майдані, які охоче все їй розповідають так, як нібито і було в сценарії Дубінського.

Далі посилання на сюжет Коба опублікувала у своєму Facebook з підписом, яка була узгоджена з Ольгою Семченко. Сам Дубінський також опублікував ролик у своєму Facebook. 27 грудня вийшов скандальний матеріал у газеті "Вести", а міліція постановочно закрила "бордель для майданівців".

Крім того, пропонувався фейк про польоти Віталія Кличка до Москви. Для цього планувалося орендувати чартер, яким користувався один із лідерів опозиції, відправити його в Росію, після його заявити про нібито польотах Кличка.

У листуванні озвучувалися також і розцінки. Загальна вартість плану "Майдан меншини" становив близько 500 тисяч доларів плюс близько 100 тисяч доларів на непередбачені витрати. Гонорар координатора мав скласти 10%. "Розслідування" про літак Кличка, яке так і не було зроблено, було оцінено в 25 тисяч доларів за кожну серію плюс 12 тисяч за просування на YouTube. Сюжет для новин на "1+1" мав нібито коштувати 7500 доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євромайдан, фейкові новини, віктор янукович, Відео T1.ua
В тему