1 Жовтня 2020
Новини

Українців пускатимуть у Болгарію та Словенію: що відомо

Українців пускатимуть у Болгарію та Словенію: що відомо
Українцям з 1 жовтня не доведеться проходити самоізоляцію по прибуттю у Болгарію та Словенію, але потрібно мати з собою результати ПЛР-тесту.

Про це повідомили у посольствах України в Болгарії та Словенії.

У Болгарію з 1 жовтня до 30 листопада 2020 року громадянам України дозволено в’їжджати на при наявності довідки, що показує негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР. Він має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Зазначимо, раніше в'їзд для більшості українців в Болгарію був тимчасово заборонений.

У Словенію з 1 жовтня українці можуть їздити без проходження 10-денного карантину. Водночас їм необхідно мати негативний тест на COVID19, який був зроблений не пізніше, ніж  за 48 годин до перетину кордону.

Робити його необхідно в установах чи організаціях у країнах ЄС, Шенгенської зони, Словенії, а також таких, що Інститут мікробіології та імунології Словенії та Національна лабораторія Словенії з охорони здоров’я визнали надійними і які є у переліку Національної лабораторії.

Українські дипломати попереджають, що у довідці про тест мають бути зазначені особисті дані людини, які відповідають даним у закордонному паспорті, відомості про лабораторію, що провела дослідження (назва закладу, адреса та контактні дані, дата проведення тестування), а також прописаний латиницею метод (PCR) та негативний результат (Negativе).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: українці, коронавірус, болгарія
В тему

Останні матеріали