29 Вересня 2020
Новини

В Україні заборонили продаж е-сигарет неповнолітнім

В Україні заборонили продаж е-сигарет неповнолітнім

У Верховній раді сьогодні, 29 вересня, прийняли законопроєкт про заборону продажу електронних сигерет неповнолітнім. Під заборону потрапляють також і рідини, які в них використовують.

Депутати підтримали зокрема посилення штрафів за продаж алкоголю неповнолітнім особам. За відповідне рішення проголосували 272 депутати з мінімально необхідних 226, - інформує "Суспільне".

Згідно із порівняльною таблицею, проєктом закону пропонувалося запровадити відповідальність за продаж неповнолітнім особам електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також посилити відповідальність за продаж тютюнових виробів та алкоголю неповнолітнім.

Так, за продаж алкоголю, електронних та звичайних сигарет підприємствами, з автоматів, у заборонений місцевим самоврядування час пропонувалося встановити штраф за продаж від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6400 до 13 600 гривень). Раніше такий штраф складав від ста до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (від 1700 до 6400 гривень).

За продаж алкоголю, електронних та звичайних сигарет з рук пропонувалося встановлення штрафу від 6400 до 13 600 гривень. Раніше він складав від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів (від 3400 до 10 200 гривень).

За повторне вчинення правопорушення також передбачається підвищення штрафу: з восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (від 13 600 до 23 тисяч гривень) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі. Раніше такий штраф складав від 10 200 до 20 400 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: електронні сигарети, сигарети, діти
В тему

Останні матеріали