29 Вересня 2020
Новини

Третій день боїв: Вірменія зазнала втрат

Третій день боїв: Вірменія зазнала втрат

Бойові дії можуть початися на кордоні між Вірменією та Азербайджаном

Міноборони Вірменії не виключає бойових дій безпосередньо на вірмено-азербайджанському кордоні. Вірменська сторона заявляє, що дії іншої сторони не залишають іншого виходу, як перейти до застосування ударних систем великої дальності і руйнівною мощі.

У Вірменії заявили про чотири жертви серед мирного населення Карабаху

Омбудсмен Вірменії повідомив про чотири жертви серед мирного населення Нагірного Карабаху. Серед них жінка і дитина, є також десятки поранених.

Азербайджан заявив про повне знищення одного їх полків Вірменії

Міноборони країни заявило, що азербайджанськими силами був знищений третій мотострілецької полк "Мартуні" армії Вірменії. У той же час, вірменська сторона заявила, що Азербайджан завдав удар по військовій частині на вірменській території в районі міста Варденіс.

У той же час, Міноборони Вірменії спростувало знищення азербайджанськими ВС полку "Мартуні".

Вірменія звинуватила Азербайджан в підготовці до військової агресії

Міністерство закордонних справ Вірменії заявило, що інша сторона конфлікту готується до розширення географії бойових дій і агресії.

"Мета даної дезінформації - підготувати ґрунт для розширення географії бойових дій, в тому числі, здійснення агресії проти Республіки Вірменія", - йдеться в заяві.

Вірменія задумалася про укладення союзу з невизнаним Карабахом

Керівник правлячої парламентської фракції Вірменії "Мій крок" Ліліт Макунц заявила, що влада розглядає можливість укладення військово-політичного союзу з невизнаною республікою. Крім того, прем'єр Нікол Пашинян допустив можливість визнання незалежності Карабаху, зазначивши, що питання перебуває на порядку денному.

Бої в Нагірному Карабасі тривали всю ніч

Сторони конфлікту заявили про бої, які тривали в ніч з 28 на 29 вересня. Також обидві сторони заявили про втрати в рядах військових, а також знищення техніки.

Азербайджанська армія веде наступ в напрямку міста Фізулі, розташованого на території, прилеглій до Нагірного Карабаху.

Реакція світу

В ООН закликали до допуску в Нагірний Карабах місії ОБСЄ. Генсек ООН Антоніу Гутерріш провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

США, Україна, Європейський Союз, а також Російська Федерація закликають країни до діалогу.

Вчора в Азербайджані назвали конфлікт з Вірменією "вітчизняною війною". Також у Вірменії повідомили про підготовку до довгострокової війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, війна
В тему

Останні матеріали