26 Вересня 2020
Новини

Кинувся гасити побратима: що розповів про трагедію єдиний курсант, що вижив

Кинувся гасити побратима: що розповів про трагедію єдиний курсант, що вижив

20-річний курсант В'ячеслав Золочівський - єдиний вижив при падінні літака Ан-26 під Харковом. Зараз він перебуває у військовому госпіталі. Курсант розповів, що пам'ятає про авіакатастрофу.

26 вересня, його відвідали президент України Володимир Зеленський і голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, - пише vgorode.

"Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували питаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як у комп'ютерній грі, що він, коли прийшов до тями, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум'я на цьому хлопцеві, який перебував учора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер", - розповів Олексій Кучер.

Раніше повідомлялося, що курсант вистрибнув з палаючого літака, але виявилося, що він вижив всередині Ан-26.

"Він всього не пам'ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов до тями, побачив уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум'я на своєму колезі. Він вижив, перебуваючи в літаку", - додав голова ХОДА.

Лікарі оцінюють стан курсанта як середньої тяжкості.

"Але фізично навіть в задовільному. Тому, я думаю, протягом деякого часу, мінімум тиждень, його випишуть", - сказав Кучер.

Також про візит до курсанту розповів президент Володимир Зеленський.

"20-річний В'ячеслав Золочівський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав прийшов в себе біля уламків літака Ан-26, на якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява і тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся її гасити.

Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті. Вірю, що цей другий шанс був подарований тобі недарма, В'ячеславе. Україна пишається тобою! Сил тобі пережити і оговтатися від тієї страшної ночі ", - повідомив Володимир Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, харків, Надзвичайні події
В тему