24 Вересня 2020
Новини

Коли українцям переводити годинники на зимовий час

Коли українцям переводити годинники на зимовий час

Переведення годинників 2020 відбувається в 71 країні світу, включаючи Україну, країни ЄС, Литву, Естонію, Латвію, Ізраїль, Великобританію, США, Канаду, Австралію, Мексику, Іран та інші.

Про це пише Кореспондент.

У багатьох країнах світу в 2020 році двічі на рік переводять час на годиннику: навесні із зимового на літній (на годину вперед), а восени навпаки – з літнього на зимовий (на одну годину назад).

Годинники в 2020 році не переводять: Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Вірменія, Азербайджан, Грузія, РФ, Китай, Південна Корея, Монголія, Індія, Японія, Бразилія, Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ, Ірак, Мальдіви, Венесуела та інші (всього 178 країн).

Отже, українці переведуть годинник в останню неділю жовтня – з 24 на 25 жовтня 2020 року о 04:00. Стрілки переводяться на годину назад.

У нашій країні годинник переводять згідно з постанoвою Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 «Про порядок обчислення часу на території України».

Зазначимо, що ідея штучно маніпулювати часом належить американському вченому, політику, дипломату, винахіднику Бенджаміну Франкліну. У 1784 році він запропонував збільшити світловий день з метою скорочення витрат на електроенергію.

Критики літнього часу говорять про негативний вплив переведення годинників на здоров’я людей і вказують на те, що економічна користь переходу на літній час не доведена.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали