22 Вересня 2020
Новини

СБУ викрила підприємство, яке платило податки терористам

СБУ викрила підприємство, яке платило податки терористам

Співробітники СБУ повідомили про підозру гендиректору промислового підприємства з Луганщини у масштабній сплаті "податків" на користь терористів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними досудового слідства, після російської збройної агресії у 2014 році державне підприємство, яке спеціалізується на виготовленні промислових комплектуючих, захопили та "націоналізували" сепаратисти.

"У 2015 році завод поновив виробничу діяльність і був зареєстрований у фейкових податкових органах терористів. Встановлено, що протягом 6 років підприємство через фірми-прокладки поставляє свою продукцію до РФ та низки європейських країн, а рух коштів відбувається через так званий "держбанк ЛНР", – сказано в повідомленні.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Гендиректору заводу заочно повідомили про підозру та оголосили у розшук. На майно фігуранта, яке знаходиться на контрольованій урядом території, накладено арешт. Тривають слідчі дії.

Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Андрія Єрмака в державній зраді та шпигунстві. Першим про те, що до зриву операції СБУ із вагнерівцями у Білорусі може бути причетний Єрмак, заявив агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лнр, податки, кримінал
В тему