22 Вересня 2020
Новини

Митники «Ягодина» зупинили вивезення «лівого» лісу в Люксембург

Митники «Ягодина» зупинили вивезення «лівого» лісу в Люксембург

У зоні митного контролю поста «Ягодин» на Волині прикордонники затримали вантажний автомобіль під керуванням громадянина України з партією незадекларованої деревини.

До митного контролю подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються «свіжорозпиляні лісоматеріали 4-го сорту», - повідомляє прес служба Волинської митниці.

В результаті повного митного огляду вищевказаного товару із залученням спеціаліста ресурсів лісу НЛТУ України, встановлено, що зазначений в товаросупровідних документах товар не відповідає характеристикам наявній експортованій сировині.

«Таким чином, громадянин України, через водія фірми-перевізника, під час переміщення товару «свіжорозпиляні лісоматеріали» загальною вартістю 5779,20 євро через м/п «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби, подав до митного контролю документи, що містить неправдиві відомості щодо найменування товарів, чим вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 статті 483 Митного кодексу України’, - йдеться у повідомленні.

Санкція статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладення штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, кримінал, Волинь
В тему

Останні матеріали