21 Вересня 2020
Новини

Жінку, яка хотіла отруїти Трампа, затримали

Жінку, яка хотіла отруїти Трампа, затримали
Правоохоронці у США затримали жінку, яку підозрюють у надсиланні президенту Дональду Трампу пакунка зі смертельною отрутою рицином. Вона намагалася в’їхати на територію Штатів із Канади.

Про це повідомляє CNN.

Під час затримання в жінки виявили зброю. Поки їй ще не висунули звинувачень, а розслідування справи триває. Ним займаються спільно Федеральне бюро розслідувань, Секретна служба і Служба поштової інспекції США спільно з колегами з Канади, повідомили телеканалу в ФБР.

Джерело CNN у правоохоронних органах додало, що посилку з рицином до Білого дому надсилали з території Канади. Крім того, такі ж посилки направлялися і в інші федеральні будівлі. Наразі їх усі перехопили, жодної загрози життю людей немає, стверджують правоохоронці.

Що сталося?

19 вересня правоохоронці у США перехопили посилку з отрутою, яка була адресована в Білий дім президенту Дональду Трампу. У посилці була токсична речовина рицин — це підтвердили два тести. Перехопити посилку вдалося тому, що вся пошта Білого дому сортується і перевіряється в окремому місці, перш ніж потрапити до президента США.

Рицин — це високотоксична сполука рослинного походження, яку часто використовують у терористичних актах. При проковтуванні рицин викликає блювоту і внутрішню кровотечу шлунка та кишківника. Після цього відмовляє печінка, селезінка і нирки. В результаті смерть настає через колапс системи кровообігу.

Інші спроби отруїти президента США були?

Так, і не одна. У травні 2013 року листи з рицином вже відправляли президенту Бараку Обамі та меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу. За це засудили актрису Шеннон Гесс. Вона отримала 18 років в’язниці.

У жовтні 2018 року конверти з підозрілою речовиною отримали Пентагон, Білий дім та офіс сенатора Техасу Теда Круза. Посилки, відправлені у Пентагон, були адресовані тодішньому міністру оборони Джеймсу Меттісу і начальнику військово-морських операцій Джону Річардсону.

У відправленні цих листів і зокрема загрозі застосування біологічного токсину звинуватили ветерана військово-морських сил зі штату Юта Вільяма Клайда Аллена ІІІ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, дональд трамп, отруєння
В тему

Останні матеріали