18 Вересня 2020
Новини

Болівійці вживають відбілювач, як ліки від коронавірусу

Болівійці вживають відбілювач, як ліки від коронавірусу

У південноамериканській країні Болівії поширили інформацію нібито промисловий відбілювач може вилікувати від коронавірусу.

Через вживання відбілювача вже зафіксовано численні випадки ураження та один летальний випадок. Про це повідомляє видання Business Insider. У Болівії проводять масштабну кампанію з легалізації діоксиду хлору як ліків проти COVID-19, попри масові отруєння і появу жертв.

Крім того, болівійський парламент навіть ухвалив закон, який визнав цю отруту "ліками". Адвокати речовини називають її "Чудо-мінеральним розчином" (MMS). 

Президент Болівії відмовився підписати ухвалений парламентом законопроєкт. Тому згодом його розгляне Верховний суд.

На захист відбілювача виступили прихильники MMS – широка глобальна мережа прихильників теорії змови й альтернативної медицини. Вони без жодних доказів наполягають, що відбілювач нібито може лікувати будь-яку хворобу.

Інфраструктура охорони здоров'я у Болівії дуже слабка, тому обіцянки "швидкого одужання" великою популярністю серед місцевого населення.

Болівійські лікарі розповіли про величезний наплив пацієнтів, які постраждали від вживання діоксиду хлору. Також вони також надали знімки стравоходу, пошкодженого небезпечною речовиною.

Однак виробництво MMS як ліків проти коронавірусу вже розпочалося в університетських лабораторіях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, коронавірус, лікування, медицина
В тему