17 Вересня 2020
Новини

На Волині презентували платформу ефективного регулювання для влади, бізнесу і громади «Deregulate together!»

На Волині презентували платформу ефективного регулювання для влади, бізнесу і громади «Deregulate together!»

Під час онлайн-семінару 11 вересня для волинських громад презентували платформу “Deregulate together!”, яка повинна стати майданчиком для діалогу бізнесу та влади.

За словами керівника ініціативи “Deregulate together!” Олександра Пліви, діяльність платформ ефективного регулювання в містах допоможе місцевим бізнес-асоціаціям та інших організаціям реалізувати потенціал “внутрішнього” інвестора і вплинути на ефективніше регулювання своїх галузей.

“Такі платформи зможуть об’єднати всі зацікавлені сторони процесу і не лише спільно напрацювати ефективні рішення, але й виявити недоліки в наявних регулюваннях, внести зміни до них згідно з законодавством, а також забезпечити подальше відстеження результативності цих рішень. Платформи ефективного регулювання також мають на меті підвищити рівень компетенції органу місцевого самоврядування у сфері регуляторної політики”, - додає експерт.

Як розповів радник з питань регіональної конкурентоспроможності Програми USAID KEY Арсеній Положій, платформи ефективного регулювання вже діють у Вінниці та Львові, тому досвід цих міст допоможе волинським громадам та бізнесу знайти спільну мову, створити власну спрощену систему обговорення і впровадження рішень для ефективнішого регулювання бізнесу.

За словами Катерини Шуварської, менеджерки проєктів і програм Львівського регуляторного хабу, головне у цьому процесі — максимальна залученість громадян до обговорення. Експертка вважає, що ключова функція платформ ефективного регулювання в містах — це створення умов для публічно-приватного діалогу між владою, бізнес-спільнотою та громадським сектором для напрацювання збалансованих рішень, із врахуванням всіх точок зору.

Оксана Карпук, начальник відділу економічного розвитку Луцької міської ради зазначила, що в місті діє постійна комісія для забезпечення здійснення державної регуляторної політики у виконавчих органах міської ради, до складу якої входять троє представників місцевого бізнесу: “Ця комісія вже 15 років працює над ефективними регулюваннями в місті окремо від депутатської, комунікує з територіальним відділенням Державної регуляторної служби”.

Співзасновниця “Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя” Оксана Киричук розповіла, що на сьогодні для громад питання залучення інвестицій та розвиток підприємництва є одним із найпріоритетніших, проте слабка інституційна спроможність менеджменту громад є певною перешкодою.

“Дякуємо Львівському регуляторному хабу за пропозицію взяти участь в онлайн-воркшопі. Наша асоціація з 2017 року співпрацює з громадами, і основним завданням нашої команди є максимальне висвітлення актуальних і болючих питань для органів місцевого самоврядування. Ми робимо великий акцент на навчанні та освітніх проєктах, тож дякуємо за можливість перейняти досвід оновлення бізнес-клімату та розвитку підприємництва в інших містах”, - відзначила Киричук.

Ініціатива «Deregulate together! Платформи оновлення бізнес-клімату та розвитку підприємництва» впроваджується за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь
В тему

Останні матеріали