15 Вересня 2020
Новини

Яка партія лідирує на Волині

Яка партія лідирує на Волині

Серед політичних вподобань волинян лідирує партія «ЗА Майбутнє».

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування, яке проводилось протягом 10-14 вересня серед мешканців Волинської області.

Зокрема, 69% респондентів відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько 20% - вагаються, чи брати участь, 10% - малоймовірно, що голосуватимуть. До слова, старше населення планує активніше брати участь у місцевих виборах, аніж молодь.

Лідером у рейтингу партій до обласної ради є партія «ЗА Майбутнє», яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Наступні голоси розподілилися так: «Слуга народу» - 12%, «Європейська солідарність» 11,7%, «Батьківщина» - 9,9%. На межі прохідного бар’єру Радикальна партія (5,4%) та «Свобода» (4,3%). Іншим партіям симпатизують менше 4%. Не визначились із вибором – близько 18% опитаних.

Так само лідерську позицію утримує партія «ЗА Майбутнє» і у рейтингу до міської ради. Її представників готові обрати 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. На другому місці - «Європейська солідарність» (14,7%), далі йдуть громадський рух «Свідомі» (13,8%), партія «Слуга народу» (9,1%), «Свобода» (6,4%) і «Батьківщина» (6,2%). Інші партії мають рейтинг нижче 4%. Не визначилися з вибором близько 13% респондентів.

Серед кандидатів у мери лідером є Ігор Поліщук від партії «ЗА Майбутнє». За нього готові віддати голоси 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії «Слуга народу», 10,5% - Вусенко Юлію від партії «Європейська солідарності», 9,9% - Шибу Богдана від партії «Голос», і 9,1% - Надточій Аллу від руху «Свідомі». 4,9% мають намір підтримати Миколу Федіка від партії «Свобода», та 4,5 % - Чебелюк Ірину від партії «Батьківщина». Не визначились за кого голосуватимуть близько 18-19% опитаних.

Загалом опитування показало, що 41% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні. 26% роблять це інколи, 22% – рідко і лише 12% взагалі не цікавляться політикою. Політичними подіями в області часто цікавляться 30%, інколи – 30%, рідко – 27%, взагалі не цікавляться – 13%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення, чоловіків та мешканців обласного центру.

Аудиторія опитаних: мешканці Волинської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком,

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, вибори, політична партія
В тему