15 Вересня 2020
Новини

Саміт «нормандської четвірки»: радники зустрінуться ще раз

Саміт «нормандської четвірки»: радники зустрінуться ще раз

Після ще однієї зустрічі радників може відбутися саміт лідерів "нормандської четвірки".

Про це Зеленський повідомив у Відні на спільному з президентом Австрії брифінгу, - пише УП.

Зеленський нагадав, що 11 вересня відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки", без якої неможлива була зустріч лідерів.

Він сподівається, що впродовж 10 днів відбудеться ще одна зустріч радників.

"На цій зустрічі (11 вересня) домовленість головна: буде режим тиші, не буде пострілів. Ми не віримо, що не буде провокацій, але ми робимо все, щоб не було загиблих.

Декілька питань там ще піднімалися. Ще на Мінській підгрупі підготували 20 нових ділянок для розмінування… і відкриття "КПВВ, і нових точок розведення. Є крок уперед в питанні доступу "Червоного хреста" на тимчасово окуповані території, про що говорили ще у нормандському форматі (лідери – ред.) у грудні (…).

Багато речей проговорили, питання підняли, але не вирішили, а повинні вирішити чи мати хоча б генеральні домовленості для того, щоб уже відбулася зустріч лідерів.

Тому буде зустріч – не можу обіцяти, але, мені здається, упродовж 10 днів повинна бути, сподіваюся, ще одна зустріч радників, після якої повинна бути зустріч лідерів нормандської четвірки. Принаймні, всі лідери, наскільки мені відомо, підтверджують готовність до зустрічі", - сказав Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський
В тему