0 0000
Новини

Аферисти виманили у довірливих волинян більше 23 000 грн

Аферисти виманили у довірливих волинян більше 23 000 грн

У Волинській області кілька людей стали жертвами шахраїв, які під різними приводами просили розблокувати банківські карти.


Про це йдеться в повідомленні СК ГУНП області.
Вже не в перший раз в поліцію звертаються громадяни із заявами про те, що вони постраждали від дій шахраїв. Найчастіше шахраї представляються співробітниками банків, або обманюють людей під час покупки речей через інтернет. Тільки за останню добу у Волинській області звернулися кілька людей, у яких шахраї видурили грошей на суму більше 23 000 гривень.
В Іваничівський відділ поліції прийшов 71-річний пенсіонер розповів, що вранці йому на телефон подзвонив невідомий і представився працівником банку. Він заявив, що у пенсіонера, нібито, заблокована картка і під приводом її розблокування виманив інформацію, після чого з рахунку пенсіонера зникли 4 000 гривень.
У Ковельському районі шахраї використовуючи аналогічну схему виманили у людей 20 200 гривень.
У Ківерцівському районі 36-річна жінка попалася на вудку аферистів, які під приводом продажу корови виманили у неї 1 000 гривень.
29-річний мешканець Луцька постраждав від дій шахрая, який під приводом здачі житла виманив у нього одну тисячу гривень.
Всі випадки були зареєстровані в журналі обліку заяв про вчинення кримінальних злочинів. В даний час вирішується питання про порушення кримінального провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему