12 Вересня 2020
Новини

Побиття Балуха: що відомо про стан ексбранця Кремля

Побиття Балуха: що відомо про стан ексбранця Кремля

Станом на 12 вересня стан колишнього політв'язня Володимира Балуха не змінився і залишається, за словами медиків, "стабільно тяжким".

Про це повідомила народна депутатка від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Від лікарів Балуха: стан здоров'я стабільно важкий, без несподіванок. Треба час. Все, що потрібно, є. Під контролем", – написала Геращенко.

Раніше колишній політв'язень Олег Сенцов повідомив, щр стан Балуха є тяжким, тому поруч з ним постійно перебуває медсестра.

"Але Балух не у комі, він – у медикаментозному сні. Його ввели у цей сон, щоб він відійшов від операції. Йому робили операцію, видаляли гематому. Це важка операція",  – сказав режисер.

Сенцов додав, що експолітв'язень Євген Панов, який останнім бачив Балуха перед нападом, розповів, що в Гідропарку у Балуха був конфлікт з якоюсь компанією через українську мову.

"Але чи це та компанія, чи хтось інший – слід з’ясувати", – підкреслив колишній бранець. 

Водночас нардеп Ірина Геращенко з посиланням на лікарів розповіла, що Балуха забезпечили всім необхідним. Для додаткових консультацій і огляду 11 вересня запросили відомих нейрохірургів, зокрема професора Миколу Поліщука.

За словами Геращенко, медики не дають жодних прогнозів щодо стану пацієнта. Напередодні Балуха під'єднали до апарату штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, 49-річного Володимира Балуха вночі 8 вересня побили невідомі. Непритомного чоловіка на вулиці знайшла перехожа. Ексбранця Кремля госпіталізували у важкому стані та вже прооперували. Лікарі діагностували в активіста тяжку травму голови, перелом ключиці, перелом руки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, київ, поліція, Україна, напад
В тему