12 Вересня 2020
Новини

Прослушка в квартирі Ткача: невідомі вночі пробрались на горище

Прослушка в квартирі Ткача: невідомі вночі пробрались на горище

Журналіст Михайло Ткач повідомив, що близько третьої ночі 12 вересня невідомі зірвали пломби на вході на горище будинку, де він мешкає.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

Журналіст почув шум на горищі над його квартирою, опечатаному в рамках кримінальної справи про ймовірне прослуховування його помешкання.

Поліція, яка прибула на виклик констатувала, що «пломби» на виході на горище були зірвані, повідомляють журналісти програми «Схеми» з місця подій.

«Близько другої ночі я повернувся з роботи. Коли стояв на кухні біля вікна почув в себе над головою шум на горищі. Вийшов на двір аби контролювати виходи з чотирьох під‘їздів, які ведуть на горище», – написав він.

На місце за викликом журналіста прибула оперативно-слідча група, яка під час перевірки горища, виходи до якого було опечатано в рамках кримінального провадження, виявила, що в одному з під’їздів пломби було зірвано. На місце також приїхала слідча, яка розслідує кримінальне провадження за статтею «порушення недоторканності приватного життя».

На місці подій перебували адвокат Анатолій Попов та частина редакції програми «Схеми».

«Факт зриву пломб очевидний. Михайло викликав поліцію, бо почув шум, нехарактерний для нічного часу. Очевидно, хтось проник на горище. Судячи з усього, невідомий швидко покинув це горище, тому що під час подальшого огляду місця з працівниками поліції ми нікого там не побачили.

Ми пов’язуємо це все з подіями, які лягли в основу кримінального провадження за фактом проникнення в житло Михайла, і використання негласних засобів зйому інформації», – зазначив адвокат журналіста Анатолій Попов.

Нагадаємо, в ніч на 8 серпня журналіст «Схем» Михайло Ткач заявив, що виявив у себе вдома ознаки пристрою негласного стеження (тонкий глибокий отвір у стелі на кухні, що веде до спільного горища, до якого є доступ із різних під’їздів). Напередодні журналіст отримував сигнали від своїх джерел про можливе стеження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: журналісти, кримінал, київ, Україна, поліція
В тему