11 Вересня 2020
Новини

Протести в Білорусі: з лікарні зник 16-річний хлопець

Протести в Білорусі: з лікарні зник 16-річний хлопець
Фото ілюстративне
У Мінську з лікарні зник 16-літній Тимур Міцкевич, якого під час протестів побили силовики.

Про це повідомляє пошуково-рятувальний загін «Ангел». Досі невідомо, де він перебуває.

Як повідомили родичі підлітка TUT.by, 3 вересня Тимуру стало погано, тому його відправили до лікарні. Якийсь час він провів у реанімації, а в день зникнення його перевели до звичайної палати. За словами родичів, виписувати його в той день не збиралися.

Також вони кажуть, що на камерах відеоспостереження видно, що Тимур зустрівся біля лікарні з дівчиною в білому плащі, окулярах і з ведмедем в руках. Медики та мати хлопця звернулися до міліції через його зникнення.

Тимур потрапив у реанімацію до 3-ї дитячої лікарні Мінська 13 серпня. Його доставили до лікарні з відділку міліції з черепно-мозковою травмою, струсом мозку, забоями м'яких тканин і кінцівок, травматичними ерозіями рогівки обох очей. Якийсь час він був у медикаментозній комі.

А 3 вересня Слідчий комітет затримав Тимура. Там заявили, що хлопець «активно брав участь у масових заворушеннях». А також він начебто причетний до нападу на водія автомобіля. За словами слідчих, на записах із камер є молода людина на місці, де відбувався протест.

Вперше хлопця допитали 20 серпня, коли дозволили лікарі, кажуть слідчі. Він розповів, що 12 серпня повертався додому з торгового центру й без причини його затримали міліціонери. Участь у протестах він заперечував.

Мама Тимура розповідала, що її син планував їхати на дачу з другом і якраз ішов до нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, вибори, акція протесту, розшук
В тему