8 Вересня 2020
Новини

Колесникову затримали: чому вона порвала свій паспорт

Колесникову затримали: чому вона порвала свій паспорт

Білоруський Прикордонний комітет підтвердив, що затримав опозиціонерку Марію Колесникову. Вона буцімто разом з Антоном Родненковим й Іваном Кравцовим намагалися прорвати кордон з Україною, але Колесникову "викинули" по дорозі.

Усі троє в установленому порядку проходили прикордонний контроль сьогодні на початку п'ятої години ранку, повідомили виданню TUT.BY у Прикордонному комітеті Білорусі.

Там є особливості проходження кордону, адже між пунктами пропуску Білорусі й України є 13 кілометрів, де розташований населений пункт Олександрівка.

"Через це в зазначеному районі між самим пунктом пропуску, де відбувається оформлення, і лінією держкордону, виставлені додаткові прикордонні наряди", – розповів представник Держприкордонкомітету Антон Бичковський.

Білоруська влада стверджує, що Колесникова, Родненков і Кравцов законно оформили перетин кордону, але після цього почали його проривати й ледь не збили прикордонника.

"При цьому Колесникова була за межами автомобіля. Мабуть, її з транспортного засобу випхали, щонайменше, так це зараз представляється, наскільки можу судити я", – пояснив Бичковський.

Держприкордонслужба повідомила, що Родненков і Кравцов перетнули кордон з Україною й проходять усі необхідні процедури. Марії Колесникової з ними не було.

Тоді білоруські ЗМІ й поширили інформацію, що її "викинули" з автомобіля. Водночас цю версію заперечив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Український чиновник розповів, що Родненкова й Кравцова буквально видворили з Білорусі. Колесникова, щоб уникнути такої долі, порвала свій паспорт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, білорусь
В тему