7 Вересня 2020
Новини

Українці та німці: хто скільки отримує зарплатні

Українці та німці: хто скільки отримує зарплатні

Зарплати в Німеччині та Україні суттєво відрізняються. Як відомо, Німеччина є найбільш соціально захищеною країною і платить своїм громадянам гідні зарплати і пенсії.

Мінімальна зарплата німця 1584 євро (52 тисячі гривень). В Україні мінімальна зарплата 5 тисяч гривень. Відповідно рівень заробітків у нашій країні в десять разів менше, ніж у Німеччині, - пише Deutsche Welle.

Середня зарплата німців близько 4 тисяч євро, що незрівнянно з середньою зарплатою в Україні. У нашій країні ця цифра становить 11579 гривень.

Відзначимо, що в Німеччині немає мінімальної та максимальної пенсії. Там враховується вік і кількість відпрацьованих років. Бідними пенсіонерами в Німеччині вважаються ті, хто отримує 1 135 євро в місяць, що еквівалентно 37 500 гривням.

В Україні мінімальна пенсія становить 1 712 гривень, а середня – 3 354 гривні.

Варто відзначити, що в Німеччині на пенсію виходять пізніше, ніж в Україні, а саме в 65 років і 9 місяців. До 2029 року цей вік збільшать до 67 років. В Україні чоловіки і жінки будуть виходити на пенсії однаково – в 60 років.

До речі, прожитковий мінімум в Німеччині – 9 408 євро на одну людину в рік. Це майже 26 тисяч гривень щомісяця. Прожитковий мінімум в Україні – 2 118 гривень.

Зазначимо, що тривалість життя в Україні 72,5 року, у Німеччині ж люди живуть значно довше - до 81,4 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: зарплата, українці
В тему