4 Вересня 2020
Новини

У Луцьку в історичній частині міста відкрили галерею

У Луцьку в історичній частині міста відкрили галерею

У Луцьку відбулося відкриття галереї, що з'єднує нововідкриті підземні приміщення Башти Чорторийських та єзуїтського колегіуму.

Про це йдеться на сторінці адміністрації Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.

«Це найбільші археологічні відкриття на Волині з часів проголошення Незалежності України. Вони не залишили байдужими нікого, адже саме тут і зараз відкривається невідома історія нашого міста!» – йдеться у дописі.

Як зазначають у повідомленні, роботи проводяться спільними зусиллями Охоронної археологічної служби Інституту археології НАН України, Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, Спілки археологів України та Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках міжнародного проєкту "Польща-Білорусь-Україна".

Радник міського голови Ігор Поліщук повідомляв, що під час археологічних робіт натрапили на чимало знахідок.

«Під час розкопок вдалося відшукати унікальні речі, яких немає жоден музей України. Це і скляний посуд, ручне оригінальне оздоблення каменів, фаянс 19 століття виробництва Великобританії (Лондон), цегла дзеркально датована 1826 роком і навіть заклад-мініатюр, який ставили на куток під час будівництва приміщення на знак добробуту та благополуччя. Але це лише частина тих унікальних речей, які зберігають підземелля», - написав посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, історія
В тему