4 Вересня 2020
Новини

Вбивство Шеремета: відібрали п'ятьох кандидатів у присяжні

Вбивство Шеремета: відібрали п'ятьох кандидатів у присяжні

У Києві суд відібрав 5 кандидатів у присяжні у справі вбивства Павла Шеремета.

Про це стало відомо під час засідання Шевченківського райсуду Києва, - пише УП.

Загалом на перше засідання система обрала 7 кандидатів у присяжні.

Одна з них, Ганна Чупіна, взяла самовідвід через те, що у складі кандидатів є її чоловік.

Ще одній кандидатці, Інні Крамаренко, прокурор і представник потерпілих заявили відвід. Вони вважали, що жінка може бути упередженою через те, що, по-перше, неодноразово була членом окружних виборчих комісії від різних політичних партій, і, по-друге, висловила власну думку, що лікарі не можуть бути вбивцями.

Відводи Чупіній та Крамаренко суд задовольнив.

Зрештою, залишились 5 кандидатів: Юрій Олександрович Федоренко, Григорій Валерійович Фірсов, Людмила Михайлівна Яковенко, Юрій Іванович Михайленко, Наталя Олександрівна Глоба.

З них автоматизована система обере 3 основних присяжних, які будуть працювати у складі суду. Ще двоє кандидатів будуть запасними.

Наступне засідання призначене на 28 вересня.

Адвокати підозрюваних виступили проти відводу Інні Крамаренко і говорили, що вона як медсестра, що давала клятву Гіппократа, може об'єктивно розглядати справу.

Водночас, адвокати хотіли відвести від справи двох інших кандидатів. Зокрема, Юрія Михайленка – через те, що він є чоловіком Чупіної і при цьому не заявив самовідвід, а також через те, що він отримував інформацію про справу Шеремета з телебачення, яке, як заявляє захист, транслює переважно позицію обвинувачення.

Крім того, адвокати заявили відвід Наталії Глобі – через те, що вона має близьку родичку та майно на окупованій території. Захист вважає, що через це на жінку може чинитись тиск.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, суд, вбивство, кримінал
В тему