31 Серпня 2020
Новини

Підполковника СБУ з Волині будуть судити. Чому?

Підполковника СБУ з Волині будуть судити. Чому?

За надання неправомірної вигоди та незаконне носіння й зберігання боєприпасів перед судом постане працівник СБУ у Волинській області.

За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС, повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначимо, пізніше стало відоме ім'я підполковника СБУ. Ним виявився Юрій Силюк.

Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем, неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником «заручилися підтримкою» військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима.

Нагадаємо, з квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі ?28 000 підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку ст.208 КПКУ. Під час обшуків вилучили пакунок з грошовими коштами готівкою на суму ?6 400 000, що за курсом НБУ становить близько ?2 300 000, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Також при проведенні обшуків у підполковника СБУ виявлено значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, Волинь, суд
В тему