28 Серпня 2020
Новини

Чому білорусів не пустили в Україну, попри обіцяні преференції

Чому білорусів не пустили в Україну, попри обіцяні преференції

Не зважаючи на обіцяні преференції, групу білорусів на пустили в Україну.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Групі з восьми білорусів, яка прибула до одеського аеропорту з Мінська, видали постанову про заборону на в'їзд до України.

«Протягом ночі нас кілька разів викликали на переговори, все перевіряли. Заснути було неможливо. Вранці нас перевели до приймальні, де за свої гроші ми змогли купити чай і бутерброди. Але проблем з питною водою не було. Разом з нами тут є й інші іноземці - є громадяни Молдови, євреї, які планували паломництво в Умань», - розповіла одна з пасажирок.

В одеському прикордонному загоні заявили, що заборонили в'їзд іноземцям через рішення Кабміну про закриття кордонів.

«У разі гуманітарних підстав окреме рішення може ухвалити голова Державної прикордонної служби. У постанові немає окремої категорії про білоруських громадян, але є список винятків, якими вони можуть скористатися», - розповів представник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, білоруси мають сказати українським прикордонникам, що їх переслідують на батьківщині через участь в протестах - після цього буде розглядатися питання про їх в'їзд до України.

«Якщо говорити про преференції, то українські прикордонники зі свого боку не будуть перешкоджати громадянам Білорусі перетинати кордон. Але слід розуміти, що окрема категорія білоруських громадян не встановлена», - додав Демченко.

Україна з 28 серпня до 28 вересня заборонила в'їзд іноземцям. При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба говорив, що громадяни Білорусі будуть користуватися преференційним режимом при в'їзді. За його словами, ДПСУ має розглядати запити білорусів і надавати їм дозвіл на в'їзд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали