28 Серпня 2020
Новини

П'яний рекорд: лучанина чотири рази оштрафували за керування напідпитку

П'яний рекорд: лучанина чотири рази оштрафували за керування напідпитку

У Луцьку водій за три дні отримав чотири протоколи за керування у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє патрульна поліція Волинської області.

Вночі 26 серпня на вулиці Рівненській за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль ІЖ 412 під керуванням 48-річного водія. Під час спілкування, інспектори виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Проходження огляду на стан сп’яніння на місці події показало результат у 2.00 проміле, що в 10 разів перевищує допустиму норму.

На водія патрульні склали постанови за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами), ч. 3 ст. 122 (Зупинка на смузі для маршрутних транспортних засобів) КУпАП, протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння) КУпАП та відсторонили від керування.

Однак наступні два дні цей водій ще тричі попадався за кермом свого транспортного засобу у нетверезому стані. Усі рази проходив огляд на стан алкогольного сп’яніння і прилад показував позитивний результат.

На водія в усіх випадках склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння) та інші адміністративні матері відповідно до скоєних правопорушень. А саме за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожньої розмітки) та ч.5 ст.121 (Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП.

Всі матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення.

Нагадаємо, за керування транспортним засобом у стані сп'яніння водій несе адміністративну відповідальність згідно зі статтею 130 КУпАП:

На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.

Якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки.

У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: патрульна поліція
В тему