28 Серпня 2020
Новини

У Луцьку заборонили гральні заклади

У Луцьку заборонили гральні заклади

Луцька міська рада прийняла рішення заборонити роботу гральних закладів та території міста.

Про це йшлося 28 серпня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради, - пишуть Волинські новини.

Депутат Андрій Козюра нагадав, що 11 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу.

Як звернув увагу обранець громади, закон не передбачає багатьох нюансів, окрім того, «у законі закралося небезпечне зло – передбачено відкриття таких закладів у тризіркових готелях, тобто, по суті, в усіх готелях, розташованих на території України».

Депутат наголосив, що для того, аби гральні заклади отримали ліцензії, пересічним українцям потрібно буде програти в таких закладах 40–80 млрд грн.

Окрім того, як акцентував Андрій Козюра, залежність від азартних ігор рівнозначна наркотичній чи алкогольній залежності.

«Позиція міськради одна – ми проти, аби Луцьк перетворився на тотальну зону казино. Ми проти розміщення гральних закладів на території міста, аби не посилювати криміногенну ситуацію в Луцьку. Ми маємо діяти в інтересах Луцька і нашої територіальної громади», – сказав Андрій Козюра.

Та додав, що це рішення буде направлено міським і районним радам області. Водночас подібні рішення приймаються в інших областях країни, аби «унеможливити ігрові вакханалії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцька міська рада
В тему