27 Серпня 2020
Новини

У Білорусі за останню добу затримали понад 30 протестувальників

У Білорусі за останню добу затримали понад 30 протестувальників

У Білорусі за останню добу затримали понад 30 протестувальників. Вони перебувають у РУВС Радянського району Мінська та Жовтневого району. Серед затриманих є журналіст.

Таку інформацію оприлюднив правозахисний центр "Вясна", на їхньому сайті опублікували список затриманих на площі Незалежності у Мінську.

У цьому списку вказано 26 людей. Напередодні повідомляли лише про 19 затриманих. Правозахисники додали, що більшість затриманих доставили до РУВС Радянського району Мінська. Ще деяких протестувальників відвезли у РУВС Жовтневого району.

Серед затриманих – один журналіст Артем Лява. Він працює у "Белсаті". Як відомо, його затримали вже після акції на одній з прилеглих вулиць. Чоловік повертався до свого авто, яке припаркував неподалік. Однак його затримали та відвезли у відділок міліції. Там журналіст пробув усю нічю. Відпустили Артема Ляву о 7:00, так і не склавши протокол.

Також правозахисники повідомили, що автівку та телефон журналіста обшукали. Затримали також кількох протестувальників у Бресті, Вітебську та декількох інших містах.

9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними результатами ЦВК, перемогу здобув чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко. Цікавим є те, що результати незалежних екзит-полів показали перемогу опозиціонерки Світлани Тихановської. Саме це спровокувало протести в країні.

Вони спалахнули у ніч на 10 серпня у Білорусі. Мирних мітингувальників ОМОНівці розганяли світлошумовими гранатами та ґумовими кулями.

Влада Білорусі офіційно визнала, що під час протестів загинули 4 осіб, але опозиція назвала більші цифри. Сотні людей отримали поранення. Понад 7 тисяч протестувальників було затримано.

Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів. Цю раду вже визнали неконституційною.

Затримували та стріляли навіть у журналістів. Зокрема, з'явилось відео, де видно, як силовик навмисне стріляє з вогнепальної зброї в журналістку "Нашої Ниви" Наталію Лубневську.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, акція протесту
В тему