26 Серпня 2020
Новини

В Росії готують до реєстрації вже другу вакцину від коронавірусу

В Росії готують до реєстрації  вже другу вакцину від коронавірусу

Тетяна Голікова, віцепрем'єр, повідомила російському президенту про готовність другої вакцини від коронавірусу під назвою "ЕпіВакКорона".

Вакцину готує ДНЦ "Вектор" Росспоживнагляду, може отримати реєстрацію вже в кінці вересня - на початку жовтня. Про це пише "Українська правда".

"В кінці вересня ми плануємо, що будуть завершені клінічні дослідження ще однієї вакцини російського виробництва на базі державного наукового центру "Вектор". Ця вакцина на основі пептидних антигенів отримала назву "ЕпіВакКорона", і, думаю, що в кінці вересня – початку жовтня вона також буде зареєстрована".

Голікова каже, що за результатами клінічних досліджень I та II стадій ускладнень після вакцинації немає. Також повідомляє, що придбати російську вакцину проти коронавірусу хочуть багато країн: "Серед країн, які звернулися до нас – і Білорусь, і Азербайджан, і Бразилія, і Венесуела, і Казахстан, і низка інших держав".

При цьому іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях. У свою чергу, у Всесвітній організації охорони здоров'я переконані, що допуск російської вакцини до наявних результатів великих клінічних досліджень суперечить міжнародній практиці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, карантин, коронавірус, вакцинація
В тему