22 Серпня 2020
Новини

Аж через 40 років: у США впіймали поліцейського, який виявився серійним вбивцею

Аж через 40 років: у США впіймали поліцейського, який виявився серійним вбивцею
У місті Сакраменто (штат Каліфорнія) до довічного ув'язнення засудили колишнього поліцейського — 74-річного Джозефа Деанжело. Його називають «Вбивцею зі золотого штату» за серію вбивств та зґвалтувань у 70 — 80-х роках. Шукали Деанжело 40 років і знайшли за допомогою генеалогічного сайту для пошуку родичів.

Про це повідомляє Reuters.

Деанжело визнав себе винним у 13 вбивствах та 13 зґвалтуваннях, які здійснив між 1975 та 1986 роками. Він визнав провину в межах угоди з прокурорами, яка врятувала його від смертної кари.

Як пише BBC, він також визнав вину в зґвалтуваннях та пограбування, термін розслідування яких вже закінчився. Прокуратура повідомляла про 87 жертв в 11 округах Каліфорнії.

Колишній поліцейський відбуватиме 11 довічних покарань за вбивства та ще 15 довічних покарань за злочини з використанням зброї.

Оголошення вироку відбувалося у бальній залі Державного університету Сакраменто, щоб родичі постраждалих та самі постраждалі могли безпечно перебувати на засідання (через коронавірус.)

Деанджело «мовчки та беземоційно» вислухав свідчення свідків в інвалідному візку й перед тим, як суддя зачитав вирок, зробив коротку заяву:

«Я слухав усі ваші свідчення. Кожні. Мені дуже шкода усіх, кому я завдав болю».

Прокурори сказали, що не вірять у щирість таких слів.

Пошук злочинця

Деанжело працював у поліції Каліфорнії у часи, коли здійснював злочини. Він починав із крадіжок, але згодом перейшов до вбивств та зґвалтувань, кажуть прокурори.

Деанжело працював автомеханіком, коли у квітні 2018 року його заарештували.

Його вдалося відстежити за допомогою ДНК та генеалогічного сайту для пошуку родичів. Поліція завантажила в базу ДНК злочинця, взяті на місцях злочинів, і знайшла збіги з декількома генеалогічними деревами. Потім серед членів цих сімей почали шукати чоловіків, схожих за зростом, віком та які проживали в Каліфорнії на час вчинення злочинів.

Очікування справедливості

Прокурори з округів, де Деанжело здійснював свої злочини, заявляли, що він не заслуговує на милість. Їх підтримав і суддя Майкл Боуман.

«Понад чотири десятиліття — це довге очікування справедливості», — сказала одна з прокуророк.

Донька жінки, яку у 1970-х роках зґвалтував Деанжело, розповіла, що її мати до власної смерті у 2016 році боялася повернення злочинця. Вона постійно прокидалася вночі, щоб перевірити, чи зачинені двері й вікна, та чи все гаразд із дітьми.

«Страховисько пішло», — сказали родичі постраждалих після винесення вироку.

Виступила на суді й ексдружина Деанжело Шеронн Хаддл. Вони розлучилися, коли Деанжело арештували два роки тому.

Вона розповіла, що не знала про злочини чоловіка, а коли його довго не було вдома, то вірила відмовкам про полювання на фазанів та короткі подорожі.

«Тепер я не можу довіряти людям», — заявила Хаддл.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, сша, кримінал
В тему

Останні матеріали