21 Серпня 2020
Новини

«Найближчими днями усе вирішимо», - Лукашенко

«Найближчими днями усе вирішимо», - Лукашенко

Олександр Лукашенко під час візиту на агрокомбінат "Дзержинський" заявив, що найближчим часом розбереться з протестами в країні.

Про це повідомляє "24 канал".

Так званий білоруський президент згадав про протести. На його переконання, гроші можна заробити не лише працею, а і на вулиці. Але такий заробіток – нетривалий.

"Ну заробили трохи, тільки країну не треба руйнувати. Це ми дозволити не можемо, тому що знаємо, чого вона нам коштувала", – підкреслив він.

Водночас Лукашенко зауважив, що ситуація в Білорусі є не такою складною, що потрібно вистоювати.

У Мінську, ще десь, комусь щось не подобається. Це природно. Але це не повинно вас хвилювати, це моя проблема, яку я повинен вирішувати, і ми її вирішуємо. І, повірте, найближчими днями вирішимо, 
– заявив білоруський очільник.

Головне про останні події в Білорусі

  • Після оголошення результатів президентських виборів у Білорусі 9 серпня люди почали масово виходити на вулиці. Річ у тім, що білоруси не погоджуються з перемогою Олександра Лукашенка та вважають вибори сфальсифікованими.
  • Офіційні дані такі: Лукашенко здобув 80,01% голосів, а його головна опонентка Світлана Тихановська – 10,12%.
  • ОМОН з самого початку мирних протестів жорстоко розганяв та затримував активістів. Дехто з протестувальників просиділи у СІЗО декілька днів без можливості зв'язатися з рідними. Ба більше, силовики катували та мордували активістів.
  • Вже 13 днів поспіль білоруси влаштовують мирні мітинги протесту, страйки та демонстрації. Люди вимагають: провести чесні вибори, звільнити усіх політв'язнів та покарати ОМОНівців, які били та катували мирних демонстрантів.
  • Станом на 21 серпня у Білорусі офіційно підтвердили загибель чотирьох людей під час протестів. Правозахисники кажуть, жертв було більше.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, акція протесту, вибори, олександр лукашенко
В тему

Останні матеріали