18 Серпня 2020
Новини

Справа Гандзюк: обвинуваченого привели до суду без одягу. Що сталося?

Справа Гандзюк: обвинуваченого привели до суду без одягу. Що сталося?

Обвинувачений в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк Олексій Левін з’явився на підготовчому засіданні Дніпровського суду Києва без одягу.

Каже, що конвоїри застосували силу і пошкодили його. Ті переконують, що Левін не хотів одягатися і коли його везли до суду, порвав на собі одяг, - пише Громадське.

Левін попросив викликати йому швидку. Також він заявляє, що його перевели до Лук'янівського СІЗО, але згодом знову без дозволу повернули до ізолятора тимчасово тримання СБУ, де вимагали дати покази проти іншого підозрюваного у справі Владислава Мангера.

«Я не прошу, щоб мене відпустили, я готовий захищати себе в суді. Але я хочу, щоб мене тримали в нормальних умовах», — розповів нам у залі суду Левін.

31 липня 2018-го херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. 

Замовником нападу на Гандзюк слідство вважає главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), який втік у Болгарію, але потім був пійманий та екстрадований до України.

Справу щодо ймовірних організатора та замовника нападу на Херсонську активістку Катерину Гандзюк передали до суду наприкінці липня.

Окрім цього, п'ятьох фігурантів нападу засудили від трьох до шести років.

Президент Володимир Зеленський обіцяв, що за його каденцію мають посадити замовників нападу на Катерину Гандзюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: катерина гандзюк, вбивство, суд
В тему