18 Серпня 2020
Новини

Зеленський тільки в серпні витратив більше мільйона гривень на перельоти

Зеленський тільки в серпні витратив більше мільйона гривень на перельоти

Державне управління справами (забезпечує роботу президента) за серпень заплатило авіакомпанії "Україна" більше мільйона гривень за перельоти президента Володимира Зеленського.

Всі рейси глава держави здійснював в межах країни, - пише Обозреватель.

Так, як йдеться в даних казначейства, в серпні президент п'ять разів користувався послугами державного авіаційного підприємства. Найдорожче обійшлася поїздка, оплачена 5 серпня (півмільйона гривень). Куди саме літав глава держава, не сказано, проте поїздка була по Україні.

Всього Володимир Зеленський на польоти по Україні за першу половину серпня вже встиг витратити 1,2 млн грн.

Президент Литви Даля Грібаускайте (з 2009 по 2019 рік) в кінці 2018 року прилетіла в Україну на звичайному рейсовому літаку. А в деяких європейських країнах зовсім немає урядових літаків – невеликі приватні літаки орендують за потребою, а ось утримувати власний флот і тим більше літати на ньому – марна трата грошей. В Україні ж особистим літаком бізнес-класу користується не тільки президент, але і прем'єр.

Всього держпідприємству "Україна", яке займається перельотами глави держави і офіційних делегацій, належать три літаки (Ан 73, Ан 148, А319) і один вертоліт Мі-8. Президент найчастіше пересувається на А319 – він призначений для тривалих польотів.

Airbus А319CJ вважається "елітним" транспортом. Його замовив ще президент Віктор Ющенко, а почав експлуатувати Віктор Янукович. Тоді в ЗМІ багато писали про транспорт, в якому є особистий кабінет, санвузол, спальня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, літак, бюджет
В тему