17 Серпня 2020
Новини

Скільки людей загинуло на протестах у Білорусі насправді

Скільки людей загинуло на протестах  у Білорусі насправді

Білоруські правозахисники заявляють про, щонайменше, п'ятьох загиблих під час протестів.

Про це повідомляє УНН.

"Щонайменше п’ять людей загинули, а семеро перебували у критичному стані в реанімації під час вуличних акцій протесту після президентських виборів у Білорусі. Така інформація наводиться у звіті освітньо-громадського громадського об’єднання "Звяно", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що звіт присвячений порушенню прав протестувальників у Білорусі в період з 7 по 14 серпня.

"Волонтери "Звяни" знайшли 120 людей у мінських лікарнях та допитали 30 постраждалих, які отримали травми різного ступеня тяжкості. Офіційно влада повідомила лише про одну смерть, у Мінську на Пушкінській - Олександра Тарайковського", - зазначається в повідомленні.

Також за словами голови ради "Звяни" Тетяни Хацури-Яворської, 25-річному Олександру Віхору, який помер у Гомелі, було відмовлено у медичній допомозі.

У цьому випадку, як і у випадку зі смертю Тарайковського, розслідування не проводилося і в судово-медичній експертизі було відмовлено.

"Правозахисники мають свідчення людей, яких госпіталізували зі зламаними ребрами, руками, травмами очей та іншими травмами, які потребують негайної медичної допомоги. Усі вони стверджують, що медичну допомогу надавали через 6-12 годин після травми, деякі лише після втрати свідомості", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, вибори
В тему

Останні матеріали