17 Серпня 2020
Новини

Затримання у Білорусі: відпустили майже всіх протестувальників

Затримання у Білорусі: відпустили майже всіх протестувальників

У Білорусі майже всіх протестувальників випустили з СІЗО.

Наразі в місцях утримання залишились 122 людини із затриманих раніше близько 7 тисяч. Про це заявили у Генпрокуратурі Білорусі.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо перевищення силовиками службових повноважень під час затримання мітингувальників.

Також у прокуратурі оприлюднили список усіх, хто досі відбуває ув'язнення.

Понад 600 громадян звернулися із заявами про отримання тілесних ушкоджень, коли їх затримували силовики, ще приблизно 100 — про отримання тілесних ушкоджень в місцях тимчасового утримання. 

Звільнені люди розповідають про особливо жорстоке поводження із ними у СІЗО. Наприклад, у восьмимісних камерах утримували по кілька десятків людей. Затриманим не давали ні їжі, ні води, ні медикаментів. Окрім цього, ув'язнених катували: по-звірячому били та ображали морально.

Наразі жодного провадження щодо цього не відкрили. Слідчі мають призначити експертизи, аби встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень.

"За кожним фактом буде проведена об'єктивна, повна та всебічна перевірка. Органи прокуратури у відповідності до компетенції забезпечать нагляд за законністю вирішення цих заяв", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, акція протесту, арешт
В тему