15 Серпня 2020
Новини

У Луцьку відбувся мітинг на підтримку білорусів

У Луцьку відбувся мітинг на підтримку білорусів

У п'ятницю, 14 серпня, у Луцьку на театральному майдані відбувся мітинг на підтримку білорусів.

Про це пише Перший.

Нагадаємо, 9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання, які тривають вже 5 днів.

На луцькому майдані зібралось близько сотні лучан. Небайдужі містяни проголошували слова підтримки, заклики до співчуття та лозунги «Жывэ Бэларусь».  Акція тривала близько 30 хвилин.

«Я родом з Білорусі. Це дуже велика біль для мене, і я не можу просто стояти осторонь. Хочу показати, що наша підтримка також має значення для сусіднього народу в боротьбі за свободу. Готувались ми два дні. І я дуже задоволена тим, як це пройшло. Дуже вдячна своїм помічникам: «Національному Альянсу», Олексію Кушнєру, і усім-усім, хто приєднався», – зазначила ініціаторка заходу Анастасія Демченко.

Під кінець акції присутні вшанували хвилиною мовчання Небесну Сотню, полеглих бійців АТО та усіх, хто помер борячись за справдливись. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, білорусь, акція протесту
В тему