7 Серпня 2020
Новини

Російський бізнесмен може купити один з найбільших готелів Львова

Російський бізнесмен може купити один з найбільших готелів Львова

Львівський готель "Дністер" може отримати нового власника — компанію Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов'язують з російським бізнесменом Алєксандром Бабаковим.

Він перебуває під санкціями в Україні, Євросоюзі й США, та його бізнес-партнерами. Провести процедуру закупівлі АМКУ дозволив 6 серпня. 

Кіпрська компанія росіянина придбала 50,51% акцій львівського готелю ще у 2012 році. А зараз планує стати мажоритарним акціонером із домінантним пакетом акцій. Це надасть їй змогу повністю керувати цим закладом.

Компанію пов’язують з групою VS Energy члена верхньої палати російського парламенту Алєксандра Бабакова і російських бізнесменів Євгена Гінера, Михайла Воєводіна і Сергія Шаповалова.

Алєксандр Бабаков з 2018 року перебуває під санкціями РНБО. Санкції запроваджені безстроково та передбачають блокування належних йому активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, а також заборону участі у приватизації та оренді державного майна.

VS Energy нині також володіє п’ятьма українськими обленерго. Торік, попри санкції, компанія продала бізнесменові Рінату Ахметову "Київобленерго" і "Одесаобленерго". Сам Бабаков заперечував володіння українськими обленерго.

Наразі АМКУ не оприлюднив інформації про те, чи досліджували зв'язок між Pumori Enterprises Investments Ltd та Бабаковим і його бізнесовими партнерами.

Це приватний чотиризірковий готель у Львові зі 165-ма номерами. Будівля готелю на вулиці Матейка була зведена на початку 1980-х років. "Дністер" входить до трійки найбільших готелів Львова разом із "Львовом" (240 номерів) та "Супутником" (202 номери).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, гроші, економіка
В тему