7 Серпня 2020
Новини

У МОЗ повідомили, що новий розподіл на карантинні зони не дійсний

У МОЗ повідомили, що новий розподіл на карантинні зони не дійсний
На сайті Центру громадського здоров'я розмістили не дійсний розподіл на карантинні зони.

Про це розповіли у Міністерстві охорони здоров'я, - hromadske.

Система 7 серпня автоматично підвантажила дані, але офіційного рішення Державної комісії ще не було.

О полудні інтерактивна карта щодо поділу України на карантинні зони оновилася.

Відповідно до неї, у «червону» зону за рівнем поширення коронавірусу потрапив Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області. Ця зона передбачає найгіршу ситуацію з коронавірусом.

Луцьк і Тернопіль, які упродовж тижня були в червоній «зоні» та не хотіли посилювати карантин, опинилися в «помаранчевій» та «зеленій» зоні відповідно.

Тепер карта повернулася до свого попереднього вигляду і Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області знову у «червоній зоні».

У МОЗ нам заявили, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій засідатиме лише о 17:00 7 серпня, після чого дасть брифінг з офіційними результатами розподілу. 

Нові дані, про які написали українські ЗМІ, у міністерстві назвали недійсними, оскільки карта оновилася автоматично і не затверджені.

«Дані автоматично в п'ятницю почали завантажуватися і вона (система — ред.) автоматично формує сама по формулі ці зони. Наразі зелена. Як воно там до 17 години завантажиться, будемо слідкувати», — розповіли у МОЗ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, Надзвичайні події, Україна
В тему