6 Серпня 2020
Новини

Вибухи в Бейруті: українка показала зруйновану домівку

Вибухи в Бейруті: українка показала зруйновану домівку

Серед постраждалих від вибухів у ліванській столиці опинилась львів'янка Тетяна з двома дітьми.

Будинок жінки, який розтатований за 1,5 кілометра від епіцентру вибуху, серйозно постраждав. Відео, яке показує масштаби його руйнування, опублікували ТСН.

На кадрах видно пошкоджену побутову техніку, вибиті вікна та двері. Українка пояснила, що всередині – все зруйновано. Там вона жила зі своїми 3-річним та 9-річним синами.

"Я опинилася у дуже великій біді з маленькими діточками. Прибираю усе потрохи. Прибираю скло, це дуже важко. Не знаю, як далі жити, що робити з технікою та з дверима", – прокоментувала Тетяна.

Українка з Бейрута показала свій зруйнований будинок / Відео ТСН

Жінка розповіла, що друзі пропонували їй допомогу. Проте вона не хоче покидати своє помешкання й те, що залишилося всередині. Адже у день вибуху біженці розгромили готель поблизу. Тому Тетяна боїться, аби її будинок також не пограбували.

Наразі їй допомагають земляки, які також живуть в Бейруті. Жінка намагалася попросити про допомогу в українського посольства в Лівані. Проте досі не змогла вийти на зв'язок з його представниками. 

Що відомо про українців в Бейруті

Потужний вибух у Бейруті: основне

  • 4 серпня у Бейруті, столиці Лівану, пролунали 2 потужні вибухи. Пошкоджень зазнали будівлі по всьому місту – щонайменше у всіх ударною хвилею розбило вікна.
  • Внаслідок вибухів офіційно загинули щонайменше 137 людей. Ще понад 5 тисяч зазнали поранень, багатьох вважають зниклими безвісти.
  • Згодом місцеві ЗМІ повідомили, що вибухнули кілька сотень тонн аміачної селітри. Її ще у 2014 році привіз корабель російського власника.
  • Вибухи були настільки потужними, що їхню хвилю відчули за близько 250 кілометрів від Бейруту – на острові Кіпрі.
  • Загальні збитки внаслідок інциденту можуть сягнути 15 мільярдів доларів. Мовиться про прямі та непрямі втрати, пов'язані з бізнесом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, Надзвичайні події
В тему