5 Серпня 2020
Новини

На потреби «Нової української школи» виділили мільярд гривень

На потреби «Нової української школи» виділили мільярд гривень

Для розвитку "Нової української школи" Кабінет Міністрів виділив 1 млрд гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, -  пише Укрінформ.

"Іншим сьогоднішнім рішенням ми фактично спрямували 1 млрд грн на забезпечення якісної, сучасної, доступної "Нової української школи", - повідомив Шмигаль.

Також глава уряду зауважив, що концепція розвитку природничо-математичної освіти (або STEM-освіта), яку ухвалив Кабмін 5 серпня, передбачає європейські підходи в освіті для створення основ професій майбутнього.

"Ми прагнемо, щоб науково-технічні, математичні, інженерні професії стали знову популярними. Це відповідь на запити економіки та потреби суспільства. STEM-освіта допоможе опанувати навички, необхідні для розробки та втілення новітніх технологій", - зауважив Шмигаль.

Він додав, що сучасна освіта — запорука розвитку держави.

 Раніше т.в.о міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що в частині розвитку проєкту “Нова українська школа”, Кабмін доповнив напрями використання коштів і розширені такими поняттями, як навчально-методична та навчальна література, зошити на друкованій основі, електронні зошити, обладнання та інвентар для фізкультурно-спортивних приміщень.

Він уточнив, що зміни стосуються тих закладів освіти, які є учасниками всеукраїнського експерименту “Розроблення та розповсюдження навчально- методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації державного стандарту початкової загальної середньої освіти”.

Постановою уточнюється механізм здійснення закупівель зазначених матеріалів та обладнання за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Фінансування здійснюватиметься в межах видатків, передбачених законом “Про державний бюджет на 2020 рік”.

Також повідомлялося, що Кабінет Міністрів схвалив концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти). Вона спрямована на модернізацію природничо-математичної освіти, широкомасштабне впровадження STEM-освіти на складниках та рівнях освіти (дошкільній, загальній середній, позашкільній, професійно-технічній та вищій освіті), а також на врахування завдань природничо-математичної освіти при плануванні бюджетних асигнувань, залучення громадськості до підтримки впровадження STEM-освіти через партнерство з роботодавцями та науковими установами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: навчання, освіта
В тему

Останні матеріали