31 Липня 2020
Новини

23-річний син найбагатшого судді в Україні отримав нову посаду на Волині

23-річний син найбагатшого судді в Україні отримав нову посаду на Волині

Син рівненського судді Вадима Торчинюка, який свого часу вважався одним із найбагатших суддів серед голів господарських судів України, отримав нову посаду. Віднедавна Іван Торчинюк став секретарем судового засідання у Господарському суді Волинської області.

Про це стало відомо з форми змін, поданої до декларації про майно і доходи молодшого Торчинюка. Інформацію «Силі правди» підтвердили і у господарському суді, - пише Сила правди.

Іван Торчинюк почав працювати у суді в Луцьку з березня 2019-го року. На той час він ще був студентом і рік пропрацював на посаді старшого інспектора. З березня до травня 2020-го Торчинюк обіймав посаду головного спеціаліста відділу аналітично-статистичної роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ, а в травні цього року перевівся на посаду секретаря судового засідання.

Батько Івана, Вадим Торчинюк, з 2014 року очолює Господарський суд Рівненської області. Ще у 2015-му році, коли електронне декларування стало обов’язковим, його статки виявились чи не найбільшими серед голів обласних господарських судів України. У 2017-му році НАБУ відкрило кримінально провадження проти судді за статтею про незаконне збагачення, проте згодом справу закрили.

Встиг відзначитись і сам Іван Торчинюк.

Іван Токарчук
Іван Токарчук

У листопаді 2016-го року у центрі Луцька його затримали за керування автівкою напідпитку. Свою провину хлопець не визнав і від проходження тесту на стан сп’яніння відмовився. Оскільки місцем проживання молодший Торчинюк вказав Київ, справу передавали від суду до суду аж до квітня 2017-го. Зрештою хлопця визнали винним, але через те, що тримісячний термін притягнення до адмінвідповідальності на той час вже збіг, луцький суддя Андрій Сівчук водійських прав його не позбавив і штрафу не призначив.

Зараз Івану Торчинюку 23 роки. Він має правничу освіту та юридичну компанію «Альтер-его», яку заснував у 2018-му році разом з Михайлом Полюшком та Олександром Довжиком.

У декларації новоспечений працівник суду вказав, що володіє автівкою «BMW X5» 2013 року випуску за більш ніж мільйон гривень, старовинною напівзруйнованою будівлею у старому місті в Луцьку площею 172,9 квадратні метри та адмінприміщенням на 353,4 квадрати.

З коштовних речей Іван Торчинюк задекларував годинник «Breitling», а з грошових активів готівкою – 17 тисяч євро, 25 тисяч доларів та 150 тисяч гривень. Також у свою декларацію син судді вніс 12 різних рахунків у банках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, Волинь, суд
В тему