19 Липня 2020
Новини

Катували потерпілих: на Волині банда обкрадала заможні будинки у Луцькому та Любомльському районах

Катували потерпілих: на Волині банда обкрадала заможні будинки у Луцькому та Любомльському районах

На Волині банда молодиків обкрадала заможні будинки у Любомльському та Луцькому районах. Так, катуючи власників, злочинці викрали понад два мільйони гривень. 

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, - пишуть Волинські новини.

Днями засудили двох членів банди.

Під час суду встановили, що обвинувачений, маючи хороші організаторські та лідерські навички, спортивну та фізичну підготовку, вирішив вчиняти розбійні напади на осіб, які, на його думку, володіли грошовими коштами та іншими цінностями у великих розмірах.

Так, він запопонував ще трьом чоловікам вчиняти розбійні напади відносно жителів Любомльського та Луцького районів, проникаючи у їхні будинки. Відзначимо, що один з чоловіків також мав хорошу спортивну та фізину підготовку, а також був керівником групи швидкого реагування пункту централізованого спостереження ТзОВ «Арсенал СТ», відповідно володів інформацією щодо охорони будинків.

Однак кримінальне провадження відносно нього закрили ще у квітні 2019 року. Вчинення злочинів ще одним членом банди розглядалося в іншому кримінальному провадженні. Тож цей суд розглядав справу лише відносно організатора банди та одного його спільника.

Було встановлено, що з початку лютого 2016 року по лютий 2017 року банда вчинила сім розбійних нападів в Луцькому та Любомльському районах. Зокрема, чоловіки відстежували розпорядок дня потерпілих, а потім вчиняли наліт на будинки, вони били та душили потерпілих, а також зв’язували їх, погрожуючи вбивством. Здебільшого злочинці брали гроші, але також не гребували і електронікою. Загальна сума викраденого – 2 мільйони 74 тисячі 910 гривень.

Відзначимо, що один зі злочинів банда не довела до кінця, оскільки їхній спільник повідомив, що від Любомльського ГУНП у Волинській області в напрямку будинку, де знаходились інші учасники групи, направляється автомобіль державної служби охорони.

Жоден з обвинувачених своєї вини не визнав, однак вона була повністю доведена зібраними в ході досудового розслідування доказами.

В підсумку, організатор банди отримав дванадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна, один з його спільників – дев’ять років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, пограбування, Волинь
В тему

Останні матеріали