17 Липня 2020
Новини

У Раді не розглядатимуть «мовний» законопроект

У Раді не розглядатимуть «мовний» законопроект

У ВРУ закриють третю сесію 9 скликання.  

Про це спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив на засіданні 17 липня, - пише УП.

"Переходимо до розгляду запитів. Але, шановні колеги, почекайте, не розходьтеся. Ми сьогодні закриваємо сесію. Прошу всіх народних депутатів без десяти два повернутися на свої робочі місця, щоб ми закрили сесію, як це необхідно", - сказав Разумков.

У порядку денному засідання 17 липня був також скандальний проєкт закону "слуги народу" Максима Бужанського №2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти", однак депутати не встигли дійти до розгляду цього питання.

Нагадаємо, 13 липня заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко попросив внести до порядку денного роботи парламенту законопроєкт Бужанського. Нардепи "Євросолідарності" закликали українців мобілізуватися біля стін парламенту 16 липня, щоб не допустити прийняття законопроєкту. Частина депутатів "Слуги народу" заявили, що стурбовані суспільною реакцією на законопроєкт Бужанського, тому не підтримуватимуть його під час винесення до зали. Під Верховною Радою зранку 16 липня відбулася акція проти законопроєкту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, депутати, українська мова
В тему

Останні матеріали