15 Липня 2020
Новини

Карантин в Україні продовжать ще принаймні на місяць

Карантин в Україні продовжать ще принаймні на місяць

Карантинні обмеження в Україні планують продовжити ще принаймні на місяць. У Міністерстві охорони здоров'я вже працюють над відповідною постановою.

У відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину. Про це Максим Степанов заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".  

Як конкретно зміни чекають на українців – наразі Степанов не розповів. Лише зазначив: скасувати карантин поки неможливо.

Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати,
– пояснив глава МОЗ.

Проєкти документів про продовження карантину Кабінет Міністрів планує розглядати вже наступного тижня.

Карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Після цього його вже п'ять разів переносили: спершу він мав протривати до 3 квітня, згодом його продовжили до 24 квітня, потім до 11 травня, пізніше – до 22 травня, відтак до 22 червня і найсвіжіше оновлення – до 31 липня.

Від 16 березня на територію України заборонили в’їзд іноземців, а від 17 березня обмежили міжнародне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення.

27 березня Україна повністю закрила свої кордони для пасажирських перевезень. Люди, які поверталися з-за кордону і з тимчасово окупованих Росією територій, повинні були перебувати 14 днів на обсервації.

Зрештою 1 травня в Україні почалися перші послаблення: відкрили продовольчі та аграрні ринки, парки і сквери. Другий етап пом'якшення карантину, зокрема запрацювали громадський транспорт, готелі та ресторани. А 1 червня стартував 3 етап – відновили роботу залізниця, спортивні зали та басейни.

З 10 червня запрацювали бази відпочинку. Також знову можна проводити культурно-мистецькі заходи. Щоправда, кінотеатри ще залишатимуться закритими. З 15 червня в Україні відновили міжнародне авіасполучення. Іноземців, які прибуватимуть до України, поділили на "червоні" та "зелені": люди з "червоної зони" повинні проходити обсервацію, інші.

Однак із послабленням карантину, динаміка нових заражень коронавірусом зросла. Відтак у МОЗ вважають, що повністю скасовувати карантин – небезпечно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему