13 Липня 2020
Новини

Назвали причини високого рівня захворюваності COVID-19 на Волині

Назвали причини високого рівня захворюваності COVID-19 на Волині

На Волині високий рівень захворювання коронавірусом пов'язують з нехтуванням самоізоляції.

Про це під час брифінгу з питань протидії та поширення коронавірусної інфекції розповіла головна державно-санітарна лікарка області Наталія Янко, - пише ІА "Волинські новини".

З її слів, протягом останнього тижня вдалося локалізувати спалахи COVID-19 у Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та в місті Ківерці.

«Високий рівень захворюваності можна пов’язати із нехтуванням громадянами самоізоляцією в сімейному колі, приховування інформації щодо контактів. Окрім того, внаслідок легкого перебігу захворювання хворі можуть відвідувати роботу, тим самим заражаючи велику кількість людей», - пояснила медик.

Водночас, з її слів, станом на сьогодні у МОЗ є чіткий механізм тестування на COVID-19.

«Сьогодні запроваджено метод тестування шляхом імуноферментного аналізу. У нас є 18 закладів, які можуть проводити ІФА-тестування. З певною періодичністю ми тестуємо медиків, поліцейських, працівників лабораторного центру, які можуть мати контакти із хворими або зі збудником», - розповіла лікарка.

Як повідомлялося, за останній тиждень щоденно кількість людей, які одужали від COVID-19, є більшою, ніж тих, що захворіли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали