13 Липня 2020
Новини

Смертельна аварія під Києвом: Зеленський хоче посилення покарання для п'яних водіїв

Смертельна аварія під Києвом: Зеленський хоче посилення покарання для п'яних водіїв

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт № 2695 про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

ДТП на Столичному шосе біля Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв, заявив Володимир Зеленський, - пише Офіс Президента.

Нагадаємо, водій Mercedes у наркотичному та алкогольному сп’янінні 12 липня врізався у Hyundai, в якому їхала родина. Загинули двоє дорослих та двоє дітей 8 та 10 років. Ще один хлопчик перебуває в лікарні. Сталося це на Старообухівській трасі біля Козина на Київщині.

На розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт, який дасть змогу посилити відповідальність водіїв за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Володимир Зеленський переконаний, що документ слід ухвалити щонайшвидше, аби такі жахливі ДТП, як на Столичному шосе поблизу Києва, не повторювалися.

"Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця", – зазначив президент.

Документ посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння:

  • збільшує штрафи за кермування напідпитку;
  • впроваджує штрафи за покидання місця ДТП;
  • зменшує можливості для маніпуляцій, аби уникнути відповідальності.

Терміновість ухвалення законопроєкту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених п’яними водіями та легкістю уникнення ними відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, аварія, київ, володимир зеленський, смерть, Надзвичайні події
В тему