13 Липня 2020
Новини

Азербайджан і Вірменія знову воюють

Азербайджан і Вірменія знову воюють

Міністерство оборони Вірменії заявило, що Азербайджан відновив обстріли по позиціях вірменської армії.

Як пише "НВ" із посиланням на речницю Міноборони Вірменії Шушан Степанян, "після дво-тригодинної перерви вранці противник відновив провокаційні дії, продовжуючи вогонь у напрямку вірменських позицій".

За її словами, Вірменія дала "співрозмірну відповідь". Також речниця не виключила збільшення числа втрат з боку Азербайджану.

А азербайджанські військові оприлюднили відео знищення укріплених позицій вірменської армії у Товузському районі на кордоні двох країн.

"Наші підрозділи за допомогою артилерії, мінометів і танків влучним вогнем знищили опорний пункт, артилерійські установки, транспортні засоби та військовослужбовців на території ворожого опорного пункту", — говориться у повідомленні Міноборони Азербайджану.

Зазначається, що під час боїв загинув один азербайджанський військовий.

Бій на кордоні Вірменії та Азербайджану між військовослужбовцями двох країн спалахнув 12 липня. 3 азербайджанських військових загинули, 5 - були поранені. У Вірменії заявили, що причиною інциденту стала спроба прориву через кордон військової вантажівки з Азербайджану.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває з 1988 року через Нагірний Карабах. Тоді населена переважно вірменами Нагірнокарабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

1994-го за участі РФ сторони підписали угоду про перемир'я, яке припинило активні бойові дії в регіоні. Карабах і навколишні райони Азербайджану залишилися під контролем вірмен.

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії та Азербайджану 2009 року.

За роки війни у зоні конфлікту загинули понад 30 тис. осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна, Світ
В тему