10 Липня 2020
Новини

Нідерланди подають позов проти Росії у справі MH17

Нідерланди подають позов проти Росії у справі MH17

Міністерство закордонних справ РФ розцінило позов Нідерландів у зв’язку зі знищенням Boeing рейсу MH17 в 2014 році як черговий удар по російсько-нідерландських відносинах.

Про це заявила представник МЗС Росії Марія Захарова.

За її словами, рішення Нідерландів подати позов до Європейського суду з прав людини проти Росії  «призведе до подальшої політизації і утруднить пошук істини».

«Гаага з самого початку стала на шлях одностороннього покладання на Росію провини за катастрофу рейсу MH17», - заявила Захарова.

У свою чергу Міністерство юстиції Росії «категорично» відкинуло звинувачення в причетності до знищення пасажирського літака.

Як пише Інтерфакс, у відомстві заявили, що катастрофа сталася над територією України, де  «Росія не здійснює юрисдикцію відповідно до Європейської конвенції про захист прав людини».

Нагадаємо, що уряд Нідерландів вирішив подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв'язку зі знищенням над Донбасом пасажирського лайнера.

Пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Об'єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи MH17, прийшла до висновку, що літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук поблизу населеного пункту Сніжне. Ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Прокуратура Нідерландів розпочала судовий процес над підозрюваними в катастрофі MH17: колишнім ватажком прокремлівських терористів Ігорем Гіркіним  (Стрєлковим), полковником ГРУ Сергієм Дубінським, підполковником запасу ВДВ Олегом Пулатовим і бойовиком «ДНР» Леонідом Харченком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: нідерланди, росія, суд, Світ
В тему